ANNAMARI PÖLHÖ

- a harpsichordist from Finland 
ANNAMARI PÖLHÖ studied harpsichord at the Sibelius Academy in Helsinki and at the Utrecht Conservatory. In 1989 she received her soloist diploma. Later she has studied with Mitzi Meyerson and Jesper Christensen (continuo-playing). She received her doctor's degree at the Sibelius Academy on French and Italian thorough-bass practise in 1994. 

Annamari Pölhö has performed as soloist and chamber musician in Finland and abroad. She is the keyboard player of Battalia ensemble and she plays often with the Sixth Floor orchestra and Avanti!. She has made solo and ensemble recordings for the Finnish Radio and Alba recording company.

Annamari Pölhö works as a teacher at the Sibelius Academy and at the Helsinki Conservatory. Her dissertation about the French and Italian continuo styles has been published in the series of the Sibelius Academy Music Research Centre.

ANNAMARI PÖLHÖ on opiskellut cembalonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Utrechtin Konservatoriossa, jossa hän suoritti solistidiplomin vuonna 1989. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Mitzi Meyersonin ja Jesper Christensenin (kenraalibassonsoitto) johdolla. Musiikin tohtoriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta keväällä 1994 aiheenaan italialainen ja ranskalainen kenraalibassonsoittotyyli.

Annamari Pölhö piti ensikonserttinsa helmikuussa 1991 ja on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona niin kotimaassa kuin useissa Euroopan maissa. Hän on Battalia-yhtyeen kosketinsoittaja ja soittaa usein myös mm. Avanti!- ja 6. kerros-orkestereissa. Hän on tehnyt lukuisia soolo- ja yhtyenauhoituksia Yleisradiolle sekä levyttänyt Alba-yhtiölle.

Annamari Pölhö toimii opettajana Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin Konservatoriossa. Hänen tutkielmansa "Ranskalainen ja italialainen tyyli vuosina 1677-1775 kenraalibassonsoittajan näkökulmasta" on painettu Sibelius-Akatemian musiikin tutkimuslaitoksen julkaisusarjassa.


DISCOGRAPHY/LEVYTYKSET

Markku Luolajan-Mikkola & Battalia:
TRANG (ABCD107) Marin Marais: Suitte d'un goût etranger (Piéces de Violes, 1717)
Battalia:
X SUVISOITTO 1995 MIDSOMMARTONER (Avanti! CD 01) William Lawes: Fantazia Suite No 2


Annamari Pölhö:

LE VERTIGO (Alba ABCD 113)

Joseph-Nicolas-Pancrace Royer: Piéces de Clavecin (1746): Allemande,La Sensible, La Marche des Scythes

Jean-Philippe Rameau: Nouvelles Suites & Piéces de Clavecin (1728): Allemande, Courante, Sarabande, Les Trois Mains, Fanfarinette, La Triomphante

Joseph-Nicolas-Pancrace Royer: Piéces de Clavecin (1746): L'Incertaine,L'Aimable, La Bagatelle,Suitte de la Bagatelle, Les Tendres Sentiments, Le Vertigo


BATTALIA / Italian early Baroque (Alba ABCD 112)

Falconieri, Cima, Uccelini,Turini, Merula, Fontana, Rossi, Cazzati, Buonamente, Castello, Frescobaldi, Legrenzi, Marini, Corelli


BERNARDO STORACE:

UNA SERA SICILIANA (Alba ABCD 150)

Annamari Pölhö

& Ballo della Battalia:

  • Eero Palviainen, lute
  • Teppo Hirvonen, baroque guitar
  • Jarmo Julkunen, vihuela
  • Mika Suihkonen, viola da gamba
  • Ricardo Padilla, percussion


  • back to musicians' page